Stappenplan

Als u nog geen website heeft, of uw bestaande website wilt vervangen, dan is het goed om eerst eens na te denken wat u precies wilt. Met dit stappenplan bieden wij u een handreiking om uw wensen in kaart te brengen.

 

Stap 1: Het doel

Maak voor u zelf helder wat u met de website wilt bereiken. Hierbij kunt u denken aan: klanten informeren over nieuws en producten, ondersteuning en documentatie bieden en/of het verkopen van producten of diensten. Wat u precies met de website wilt bereiken heeft grote invloed op de vormgeving en de benodigde applicaties.

Ook is het belangrijk, om er in een vroeg stadium bij stil te staan, hoe vaak u de website denkt bij te werken. Een optie is een eenmalige opzet van de webpagina's waaraan geen wijzigingen meer nodig zijn (een zgn. 'statische' website). Wanneer u besluit om de website vaker bij te werken en actueel te houden, kunt u ervoor kiezen dit uit te besteden of zelf te doen. Een goed [content management systeem ] (CMS) kan u helpen om uw website gemakkelijk te wijzigen.

 

Stap 2: Vormgeving en domeinnaam

Hoe moet uw website eruit gaan zien? Er zijn een aantal aspecten belangrijk. Een goede website is duidelijk, en laat de belangrijkste zaken van uw bedrijf of organisatie eruit springen, zonder de gebruiker direct te overspoelen met informatie. Verder moet een website herkenbaar zijn, dus als u een bestaande huisstijl heeft, kan het nuttig zijn om die in de website te verwerken. Heeft u nog geen huisstijl dan is dit misschien een goed moment om er een te ontwikkelen.
U maakt een keuze of de website vermakelijk en speels, of juist professioneel en informatief vormgegeven wordt. Als uw website een belangrijkere rol speelt in uw bedrijf, kan het bieden van actuele informatie en interessante extra's zoals polls/enquetes en filmpjes uw website aantrekkelijker maken.

Vervolgens kunt u gaan nadenken over de domeinnaam van uw website. De domeinnaam is belangrijk omdat mensen u op deze manier kunnen vinden. Uw bedrijfsnaam ligt vaak het meest voor de hand. Maar ook een bekende product- of merknaam kunt u gebruiken om mensen naar uw website te leiden. In sommige gevallen kunt u kiezen om meerdere domeinnamen te gebruiken, met pagina's toegespitst op specifieke producten of diensten. Het kan ook zijn dat de door u beoogde domeinnaam al geclaimd is door een andere partij. U kunt op dan proberen deze over te nemen of een andere naam voor uw website te bedenken.

 

Stap 3: Budget

Bij het vaststellen van het budget voor uw website, kijkt naar de benodigdheden om uw doel te bereiken. Let u hierbij naast de kosten voor de diverse benodigde onderdelen en applicaties, ook op de doorlopende of terugkerende kosten voor extra's, het bijweken van actuele informatie of redactie.
Zeker voor online winkels, maar ook voor andere sites hoort bij een goed plan ook een budget voor de promotie van de nieuwe website.

 

Stap 4: Promotie

Vaak onderbelicht is de promotie voor uw nieuwe website. Als u uw klanten goed kent, kunt u heel gericht uw nieuwe website onder de aandacht brengen. Dit kan zowel in traditionele media als vakbladen of de krant, maar ook op veel bezochte andere websites kunt u reclame maken. Voor veel branches worden op het web wel lijsten bijgehouden van websites van bedrijven.

Ook loont het de moeite om ervoor te zorgen dat u op algemene zoekmachines (zoals Google) goed te vinden bent. Vergeet ook niet om aan nog de steeds veelvuldig gebruikte media als de Gouden Gids door te geven, dat u nu ook via uw website te bereiken bent.

 

Stap 5: Een partner die bij u past

Als u het bovenstaande voor uzelf op een rijtje heeft kunt een geschikte partij zoeken die uw wensen kan realiseren. Voor de hosting (op internet zetten) van uw website zijn tegenwoordig heel veel goedkope oplossingen te vinden. Belangrijk is wel dat u een betrouwbare partner uitzoekt zodat u verzekerd bent van een goed concept voor uw website en een goede service.

Strongdesign verzorgt voor u de hosting, biedt u complete oplossingen, webdesign, webapplicaties, en maatwerk. Dankzij de flexibele insteek van onze oplossingen kunnen wij efficient en voordelig inspringen op al uw wensen.

Bent u geïnterreseerd geraakt in wat Strongdesign voor u kan doen, neem dan snel contact met ons op.